In welke context wordt het woord zilver soms gebruikt ?

Op één na de beste Wie op de Olympische Spelen een zilveren medaille wint, mag zich de op één na beste atleet ter wereld noemen. En daar kunnen we best vrede mee nemen, want als tweede ben je na de winnaar toch ‘the best of the rest’…

Een zilveren bruiloft staat bovendien voor 25 jaar huwelijk, en dat is meer dan de meeste koppels halen. Zo is de gemiddelde huwelijksduur bij ons momenteel 12 jaar.

Zilver is een scheikundig element met symbool Ag en atoomnummer 47 dat bekend staat als een overgangsmetaal. De wetenschappelijke naam voor zilver komt van het Latijnse argentum en is afgeleid van het Griekse woord arguros, wat wit blinkend of helder wit betekent. Het woord zilver is afgeleid van oud-Saksische silubar, dat in het oud-HoogDuits tot Silbar verbasterd werd en in het nieuw-Hoogduits Silber werd. De middeleeuwse alchemisten hebben zilver vanwege de prachtige glans toegewijd aan de godin van de maan (Luna). Het allereerste symbool voor dit metaal was dan ook een halve maan.

Harder dan goud
Zilver is een eenvoudig te bewerken metaal dat net iets harder is dan goud en beschikt over die typisch zilverwitte glans. Van alle metalen heeft zilver de beste elektrische geleidbaarheid, zelfs beter dan goud of koper. Goud wordt weliswaar vaker gebruikt omdat het niet corrodeert. Daarnaast geleidt zilver van alle metalen warmte het best en heeft het de hoogste optische reflectie. Dit tenminste wat het zichtbaar licht betreft; want zilver reflecteert slecht ultraviolet licht).

2 reacties op “In welke context wordt het woord zilver soms gebruikt ?

  1. Pingback: Beleggen in Zilver, een goede keuze ?

  2. Zonder de prijsmanipulatie dmv papieren zilver had het heden ten dage best al gekund dat de zilverprijs al op 100 dollar per oz stond. De vraag naar zilver is zo groot en het aanbod al jaren zo klein, dat het duidelijk is dat er sprake moet zijn van flinke prijsmanipulatie van zilver. Maar hoe lang houd men dat nog vol? Een keer wordt toch duidelijk dat er heel wat minder fysiek zilver is dan papieren zilver. Als investeerder dan hun fysieke zilver gaan opeisen zal blijken dat er veel minder zilver is dan de banken ons doen geloven.

    Verbaas je niet dat mede door het bovenstaande gegeven, en het feit dat steeds mee zilver wordt verbruikt zilver over 10 jaar 100 dollar per oz zal kosten. Iedereen denkt dat dit onwaarschijnlijk is, maar bedenk goed dat er straks minder zilver dan goud is, en zilver in heel veel electronische apparaten een noodzakelijk materiaal is.

    We zijn zo gewend aan deze lage zilverprijzen door al die prijsmanipulatie, dat we denken dat dit normale waarde van zilver is, maar wees je bewust dat dit niet zo is!. De industrie gilt om zilver en elke dag wordt er zilver verbruikt wat niet meer kan worden teruggewonnen, dit in tegenstelling tot goud.

    Zilver is daarom ook de allerbeste investering van de komende 10 a 20 jaar en ik verwacht echt een forse explosie van de zilverprijzen als investeerders doorkrijgen dat men al die tijd voor de gek is gehouden door middel van prijsmanipulatie. Koop veel zilver in in de vorm van baren, bullion coins en zilveren numismatische munten, de meest veilige en kansvolle belegging voor de komende decennia, en 100 dollar of meer per oz zou mij echt niet meer verbazen over 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *